• Aktuality

          • Tematické stredy

          • 28. 11. 2023
          • Sú tu obľúbené TEMATICKÉ STREDY!

            Počas každej stredy od zajtra až do Vianoc sa atmosféra na našej škole bude niesť v nasledujúcich témach: 

            29. 11. Business

            06. 12. Tímová

            13. 12. Filmová postava na prvé písmeno tvojho mena

            20. 12. Vianočná

             

            Milí študenti, zapojte sa a odmena vás neminie! 

             

          • Záložka do knihy spája slovenské školy

          • 23. 11. 2023
          • Každoročne v októbri sa naprieč celým Slovenskom spájajú žiaci a študenti rôznych typov škôl, aby sa navzájom obdarovali záložkami do kníh. Témou aktuálneho ročníka boli HRDINOVIA DETEKTÍVNYCH ROMÁNOV. 

            Študenti 1. OL využili svoju kreativitu a nápady, ktoré pretvorili do podoby krásnych záložiek. Tie následne putovali študentom z Hotelovej akadémie na Mikovíniho ulici v Bratislave. K nám tiež na oplátku dorazila obálka plná záložiek a propagačných materiálov spriatelenej školy. 

            A o tom, že záložka do knihy naozaj spája slovenské školy svedčí aj to, že obdarovaní študenti si našli na zadných stranách záložiek aj kontakty na tvorcov, a tak započali spoločnú online komunikáciu.

          • ZMUDRI Workshop: Kritické myslenie

          • 16. 11. 2023
          • V dnešnej dobe je viac ako inokedy dôležité vyznať sa v spleti rôznych hoaxov, dezinformácií a zavádzajcich správ. Študenti 2. OL si v uplynulých dňoch mali možnosť sami overiť, ktoré správy šíriace sa internetom sú pravdivé a ktoré v spoločnosti len zbytočne rozdúchavajú emócie. Riešila sa aj dilema, nakoľko majú influenceri spoločenskú zodpovednosť a či je v poriadku, ak propagujú hazard alebo iné závislosti. Workshop na tému KRITICKÉ MYSLENIE absolvovali študenti vďaka organizácii ZMUDRI, s ktorou spolupracujeme už dlhšie. O zaujímavé príklady priamo zo sociálnych sietí sa postaral lektor Filip Mroč.

          • Halloweenska noc na SOAPO

          • 7. 11. 2023
          • "Na našej škole vyčíňa neznámy vrah!"

            Nie, toto nie je šírenie poplašnej správy. Toto bola veta, ktorá vtiahla študentov do hry, na konci ktorej mali odhaliť vraha. Hra bola hlavnou udalosťou Halloweenskej noci na našej škole, ktorá sa s rovnakou tematikou konala už po druhýkrát. O jej prípravu a organizáciu sa postarali členovia školského parlamentu.

            Študenti si dali naozaj záležať na svojich prestrojeniach. Každý, kto prišiel v daný večer v maske, získal odpustok na skúšanie. A ten, o kom porota rozhodla, že má najlepšiu masku, dostal odpustok navyše. Odmena čakala aj tím, ktorý vyhral súťaž o najkreatívnejšiu tekvicu.

            Po súťaži si študenti oddýchli pri sledovaní filmov s halloweenskou tematikou. No a potom sa vrhli na hľadanie vraha, čo nebolo vôbec také jednoduché. Museli vylúštiť mnoho úloh, aby sa dostali k indíciám. Tie potom doviedli víťazný tím priamo až k vrahovi. 

            Po odhalení vraha nasledovala voľná zábava - diskotéka či debatné kútiky po triedach - každý podľa vlastnej chuti. 

            Ráno po prebdenej noci bolo náročné. Ešteže nám ho spríjemnili členovia školského parlamentu, ktorí nám pripravili raňajky. 

            Tak ako, vidíme sa budúci rok na ďalšom ročníku?