• Aktuality

          • Kurz na ochranu života a zdravia

          • 9. 9. 2022
          • V priebehu troch dni 7. 9. - 9. 9. 2022 absolvovali naši tretiaci tzv. KOŽAZ.  Kurz začali v stredu spolu s našimi prvákmi a druhákmi, ktorí týmto absolvovali branné cvičenie. Prvý deň strávili všetky tri triedy spoločne v Kolmanovej záhrade.  Tam na nich čakala úloha vytvoriť čo najdlhšiu reťaz a poradiť si museli aj s hypotetickou situáciou dopravnej nehody.  Štvrtok študentov už len 3.OL čakala turistika k minerálnemu prameňu Borkút pri Haniske, kde si užili pobyt v prírode. Kurz ukončili v piatok 9.9.2022 návštevou Veľkého Šariša.

          • Adaptačný deň prvákov 2022

          • 9. 9. 2022
          • V utorok 6. 9. sa naši prváci spolu so svojou triednou učiteľkou zúčastnili adaptačného dňa. Počas tohto zažili rôzne pohybové aktivity a súťaže zamerané na teambuilding triedy. Okrem pohybu na čerstvom vzduchu mali žiaci a ich triedna učiteľka možnosť sa lepšie spoznať a zistiť o sebe nové informácie.

            Pri niektorých aktivitách pracovali žiaci vo dvojiciach, pri iných sa museli snažiť pracovať v skupinách ako jeden tím. Všetci sa zapojili do každej aktivity a výzvy, ktorá pred nimi stála a snažili sa ju splniť najlepšie ako mohli.

            Adaptačný deň sa konal pod záštitou Rady mládeže Prešovského kraja. RMPK ďakujeme!

          • Rozprestri svoje krídla a staň sa súčasťou školského parlamentu

          • 7. 9. 2022
          • Aj tento rok sa bude o spestrenie vyučovania starať školský parlament, no nielen to je jeho náplňou. Riešenie problémov žiakov s vedením, spríjemnenie pobytu v škole, práca na projektoch - zručnosti, ktoré môžeš získať a rozvíjať práve pôsobením v školskom parlamente. Aj vďaka tomu môže byť tvoj vysokoškolský či dospelácky život jednoduchší :) 

            Ako sa stať súčasťou školského parlamentu?

            1. vyplň prihlášku (pravdivo vypíš tento dotazník Dotaznik_2022.docx),
            2. pošli ju spolu so svojou aktuálnou fotkou tváre p. uč. Szentesi správou na Edupage (do 19. 9. 2022),
            3. rozbehni svoju volebnú kampaň,
            4. ver v priaznivý výsledok volieb.

            Kandidátom na člena sa automaticky stáva predseda a podpredseda triedy (prosíme, aby ste tiež vyplnili prihlášky a poslali fotku).

            Termín podania kandidatúry: 19. 9. 2022

            Volebné moratórium (už nesmie prebiehať kampaň): 28. 9. 2022

            Termín konania volieb: 29. 9. 2022

            V prípade akýchkoľvek otázok sa obráťte na p. uč. Szentesi.

            Volebny_poriadok_SP-1.pdf

          • ISIC prolongácia

          • 5. 9. 2022
          • Milí študenti! 

            Aby ste mohli aj v ďalšom školskom roku využívať svoj Preukaz žiaka ISIC/EURO<26 na všetky zľavy a výhody doma a v zahraničí, je potrebné predĺžiť jeho platnosť.  

            Obnovte si platnosť preukazu v dvoch krokoch: 

            1. Zakúpte si známku ISIC v hodnote 10 € už počas prvých školských dní.

            Úhradu urobte priamo na našej škole a to u p. uč. Szentesi. 

            Spolu s ISIC známkou bude na vás čakať aj kupónová knižka s extra zľavovými kupónmi. Kupóny si môžete prezrieť tu.  

            2. Ak chcete využívať preukaz ako dopravnú kartu v MHD, SAD a ZSSK, postupujte podľa inštrukcií na www.preukazstudenta.sk a uhraďte poplatok 3,60€ za predĺženie dopravnej aplikácie v čipe preukazu. 

             

             

          • Informácie k otvoreniu školského roka 2022/2023

          • 31. 8. 2022

          • Slávnostné otvorenie školského roka bude
            05.09.2022 o 9.00 hod. na školskom dvore.

            Za účelom zaistenia bezpečnosti a ochrany zdravia detí a žiakov rodič/plnoletý žiak predkladá pri nástupe do školy a pri každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) "Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti" dieťaťa/žiaka.

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti prosíme zaslať 04.09.2022 elektronicky prostredníctvom Edupage (žiadosti/vyhlásenia) alebo vyhlásenie donesie žiak vypísané v papierovej forme dňa 05.09.2022.

            Vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_2022_2023.pdf

            Tešíme sa na Vás!



          • LETNÁ CYKLO VÝZVA

          • 12. 7. 2022
          • Občianske združenie CYKLOMARATÓN Prešov organizuje 8. PREŠOVSKÝ CYKLOMARATÓN a SOAPO ide do toho.               
            Na zlepšenie fyzických síl je ešte dosť času, pravidelným tréningom na bicykli určite každý trasu dlhú 15 km zvládne. Okrem toho sa celé podujatie ponesie
            v duchu "free cyklistiky", čiže bez naháňania času a jediným cieľom je pohyb a robiť niečo pre svoje zdravie. Trasu prejdeme spoločne v jednom „balíku“.    
            Bližšie informácie, registračný formulár a informácie k úhrade  štartovného nájdete na stránke https://www.cyklopresov.com/sluzby-123456789/

            Prvých 250 zaregistrovaných účastníkov cez web dostane tričko s logom Prešovského cyklomaratónu a v cieli na nás bude čakať občerstvenie v cene uhradeného štartovného.
            Kto výzvu príjme, riadi sa pokynmi organizátora. V prípade otázok kontaktujte Mgr. Katarínu Kašparovú.

             

          • Slávnostné ukončenie školského roka

          • 30. 6. 2022
          • Úspešne sme zvládli ďalší školský rok. Pani riaditeľka Ing. Danka Kožlejová vo svojom prejave ocenila prácu žiakov a poďakovala im za reprezentáciu školy. Výnimočné úspechy našich žiakov boli individuálne vyzdvihnuté a odmenené vecnými darmi. Všetkým žiakom patrí gratulácia za zvládnutie opäť nie veľmi ľahkého školského roka. Pani riaditeľka spoločne so zriadovateľom pánom Šoltysom nezabudli poďakovať ani pedagogickému zboru za ich prácu. 
            Po slávnostnom ukončení školského roka sa triedne učiteľky spolu so svojimi žiakmi presunuli do svojich tried, kde si prevzali vysvedčenia. Žiaci 1. OL si dnes okrem vysvedčení prevzali aj eTwinning certifikát za ich medzinárodný projekt a žiaci 2. OL si prevzali ZMUDRI Diplom. 
            Prajeme všetkým žiakom krásne letné prázdniny plné oddychu a tešíme sa na Vás v septembri. 
             

          • Športový deň na SOAPO

          • 30. 6. 2022
          • Pondelok 27.6.2022 sme strávili športovo. Súťažili sme vo volejbale, badmintone a pingpongu, v kategóriách chlapci a dievčatá. Na záver boli víťazí jednotlivých kategórií samozrejme odmenení a niektorí z nich krásnym gestom prenechali svoje výhry škole. Týmto potvrdili rodinnú atmosféru nielen dnešnho dňa, ale celého školského roku. Víťazom gratulujeme a srdečne ďakujeme za ich dary, ktoré určite v šk. roku 2022/2023 využijú. Na záver jedno veľke ĎAKUJEM aj nášmu telocvikárovi Mgr. Mirovi Bilekovi, ktorý podujatie zorganizoval na 1ku s hviezdičkou.
             

            O pitný režim a menšie občerstvenie sa nám postaral školský parlament. (Podujatie bolo podporené z finančných prostriedkov Prešovského samosprávneho kraja v rámci grantového programu #zlepšimeto, ktorý administruje Rada mládeže Prešovského kraja.)

          • Imatrikulácia prvákov

          • 28. 6. 2022
          • Štvrtok, 23.6.2022, naši druháci imatrikulovali prvákov a pani učiteľku Dupejovú. Pripravené boli rôzne úlohy, ktoré všetci úspešne zvládli a stali sa tak členmi rodiny SOAPO. Úsmevy na tvárach prezrádzajú, že na imatrikulácii bola dobrá nálada a akcia sa vydarila.

          • Letná škola 2022

          • 24. 6. 2022
          • Od 13. – 17. 6.2022 naši žiaci absolvovali letnú školu v NPC v Prešove. Dozvedeli sa najdôležitejšie kroky, bez ktorých online podnikanie nebude správne fungovať. Každý deň na nich čakala iná téma:
            1. deň: Tvorba biznis web stránky
            2. deň: Firemný profil na sociálnych sieťach
            3. deň: GDPR a kybernetická bezpečnosť
            4. deň: Copywriting
            5. deň: Marketing online.  

            A čo hovoria naši žiaci na letnú školu?

            „Toho roku na letnej škole sa mi páčilo (konkrétne ich super pripravenosť, prístup k nám a podanie tém) akurát som sa nenašla v tomto smere o ktorom to celé bolo, tak sa priznám-nedávala som stále pozor. Chýbalo mi tam možno viac aktivít-keď to porovnám s minulým rokom, ale inak sa mi tam páčilo. Ďakujem, že som sa mohla zúčastniť .“ (Anna Lívia Kopčíková, 2.OL)

            „Tento rok to bolo iné ako po iné roky. Bolo tam viac teórie no mnoho sme sa dozvedeli, spoznali sme sa medzi sebou trošku viac. Mali sme možnosť skúsiť si aj pár prípadov z praxe.“ (Soňa Zlacká, 3.OL)

            „Letná škola sa mi veľmi páčila, bolo tá zaujímavé a náučné ale aj zábavné. Najviac sa mi páčili rôzne aktivity ktoré sme spolu robili no odnášam si so sebou aj veľa užitočných informácií ktoré sa mi v budúcnosti určite zídu. Som veľmi rada že som mala možnosť zúčastniť sa tejto akcie.“ (Michaela Szabová, 2.OL)

          • SME ZMUDRI ŠKOLA

          • 17. 6. 2022
          • V tomto školskom roku sme sa už po druhýkrát zapojili do projektu Zmudri do škôl. Druháci tak na hodinách občianskej náuky a obchodnej a spoločenskej komunikácie absolvovali niekoľko videokurzov k témam hľadania si pracovného miesta či otázkam fungovania štátu. V tomto roku si žiaci a žiačky mohli vyskúšať aj hodinu odučenú priamo od tvorcov tohto projektu. Našu školu prišla navštíviť jedna z členov ZMUDRI tímu, Janka Kostovčáková. Aktuálne prebieha prihlasovanie do tretieho ročníka a pevne veríme, že budúcoroční druháci budú jeho súčasťou.

          • Školský časopis IMPULZY

          • 16. 6. 2022
          • A je to tu! Nové číslo školského časopisu IMPULZY prináša súhrn zážitkov a udalostí 2. polroka šk. roku 2021/2022. Prečítať si môžete aj rozhovor s našou p. Majkou, alebo s naším úspešným podnikateľom z tretieho ročníka. Na záver Vás pobavia hlášky žiakov SOAPO a ponúkneme Vám pár skvelých tipov na leto 2022.      
            Časopis IMPULZY nájdete na tomto linku https://soapo.edupage.org/a/skolsky-casopis-impulzy. Prajeme príjemné čítanie.

          • Prax tretiakov

          • 10. 6. 2022
          • Žiaci tretieho ročníka absolvovali od 23.5. do 3.6.2022 súvislú odbornú prax. Počas týchto dvoch týždňoch si mali možnosť  vyskúšať a overiť v praxi svoje administratívne a účtovnícke zručnosti.

          • Maturanti dostali svoje vysvedčenie

          • 3. 6. 2022
          • Po úspešnom ukončení štúdia na SOA dnes naši štvrtáci odchádzali s vysvedčením v rukách. Tam kde niečo končí, niečo nové začína. A preto Vám prajeme úspešný štart do novej fázy Vášich životov.